Cyberverzekering

Criminelen zijn inventief, zij bedenken steeds weer nieuwe, geavanceerde methoden om bedrijven en consumenten geld afhandig te maken. Bovendien testen zij hun kwaadaardige programma’s (malware) uitvoerig voordat zij het gaan toepassen.

Bij deze tests kijken ze wat er nodig is om ongezien langs de firewall en de antivirussoftware te komen. Als dat lukt, kan de malware worden verspreid. De malware kan in het begin dus ongezien zijn gang gaan.

Pas als de nieuwe malware wordt ontdekt, kunnen er door de leveranciers van de firewall en de antivirussoftware maatregelen tegen genomen worden. Vaak zijn dan al vele slachtoffers gemaakt.
Het duurt dus altijd een poosje voordat de antivirussoftware de nieuwe malware herkent en tegenhoudt.

Wist u dat minder dan 5% van alle ICT-bedrijven thuis is in cyber security? Grote kans dus dat uw ICT’er onvoldoende kennis heeft van cyberrisico’s. Hij zal best bereid zijn om, tegen betaling, ICT-problemen op te lossen, maar: betaalt het ICT- bedrijf ook de bedrijfsschade als uw bedrijf drie dagen stil ligt na een cyberincident? Betaalt het ICT-bedrijf ook het losgeld als u niet meer bij uw bestanden kunt? Regelt het ICT-bedrijf ook aanspraken van derden, bijvoorbeeld na diefstal van persoonsgegevens?

Cybercrime vindt altijd plaats met behulp van internet, maar veelal draagt een menselijke factor bij aan het succes van een crimineel, veelal via een onbewuste actie. Bijvoorbeeld het openen van een bijlage bij een e-mail waarin malware zit of het klikken op een link van een valse (bank)website. Ook als alles technisch gezien voor goed elkaar is, of als de administratie in de cloud staat, bent u niet 100% veilig.

Systeeminbraak

Dekking voor eigen kosten als gevolg van inbraak op systemen of data. Bijvoorbeeld kosten van forensisch onderzoek, kosten van communicatie met klanten, kosten van crisismanagement en reputatieherstel.

Privacy

Dekking voor de gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens. Bijvoorbeeld claims van individuele getroffen personen en boetes die zijn opge- legd door de Autoriteit Persoons- gegevens.

Hacking

De schade veroorzaakt door hackers is verzekerd. Bijvoor- beeld reparatie of vervanging van websites en data, kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak van een hacking en advies in systeembe-veiliging.

Afpersing

Beschermt wanneer een af- perser de website, het netwerk e.d. gijzelt en dreigt deze te beschadigen of te vernietigen of informatie openbaar te maken (ransomware). U krijgt bijstand en eventueel betaald losgeld wordt vergoed

Digitale aansprakelijkheid

Deze dekking dekt schade als bijvoorbeeld de website en een e-mail onbedoeld een
virus verspreidt.

Omzetverlies door cyberaanvallen

Dekt omzetverlies. Bijvoorbeeld wanneer door een DDos-aanval de webwinkel niet bereikbaar is.

Wenst u ook een cyberverzekering? Neem contact met ons op!

Bent u geïnteresseerd?

U kunt bij ons terecht voor alle particuliere en zakelijke verzekeringen. Heeft u een vraag over een verzekering die niet op onze website staat vermeld neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op.